tiistai 4. marraskuuta 2014

Dubliners

Postausta pesee! Eli, reissu Dubliniin. En ollu itse asiassa käyny Dublinissa vielä kertaakaan täällä vaihdossa olemisen aikana. Kävin siellä viime vuonna lomamatkalla äitin kanssa, joten olin jo nähny oikeestaan kaiken oleellisen. Oli ihan kätevä kyllä, koska sitten pystyin helposti ulkomuistista kierrättämään meitä ympäriinsä, näyttämässä E:lle paikkoja :) 

Lauantaiaamuna meillä oli ensin pieniä sekoiluja kellojen vaihtamisen kanssa. Ite muistelin hämärästi, että niitä pitäisi kääntää la-su yönä. Hostellin seinillä kuitenkin muistuteltiin pe-illalla että muistakaa vaihtaa ja meiän uusi jordanialainen tuttavuuskin neuvo tekemään silleen. En ollu varma vaihtaako mun kännykkä sen automaattisesti yön aikana, joten käänsin sen sitten ite nukkumaan mennessä. Lopulta aamulla kävi sitten niin, että jordanialainen vähän herätteli mua ja oli että "Sanna, kello on jo yli yheksän". Katoin kännykkää ja olin että ei, se on kaheksan. Tyyppi tarkisti sen netistä ja yheksänhän se oli. Huoh. En tiiä mitä siinä oikein tapahtu, mut ei menny ihan nappiin taas tämä. 

Tuli siinä sitten vähän kiire hypätä aamupalalle ja sen jälkeen checkata ulos sieltä, koska meiän piti vaihtaa hostellia. Tää koko Dublinin reissu oli aika viime tipassa keksitty, joten sen takia meillä oli pientä hostellirumbaa se viikonloppu. Abrahamsissa ei ollut tilaa seuraaville öille, joten vaihettiin sitten The Spireen. Jätettiin kamat sinne ja lähettiin pyörimään keskustaan.
Jännä maamerkki The Spire
Nääkö muka joulukoristeita?


Sää kyllä suosi meitä! Paljon kivempi kävellä ympäriinsä ja napsia kuvia kun aurinko paistaa:)




Poikettiin Penneysiin, koska pitihän se nyt ekaa kertaa E:lle näyttää. Itellä oli rahat ihan vähissä, joten en voinu ostaa sieltä mitään, mutta onneks mulla nyt onkin vielä muita mahiksia päästä sinne. Täällä Limerickissä on itse asiassa kuulemma jossain keskustan ulkopuolella toinenkin Penneys, jonka pitäis olla isompi kuin keskustan. Se on kyl pakko käydä joskus tsekkaa:D



Tää oli musta jotenkin niin koominen
En kuitenkaan täysin pystyny hillitsemään itteäni kaupoissa, vaan kun pääsin Forever21:een, mukaan tarttu kyllä yks ihana neuletakki, korvikset ja perus t-paita. Ei paljoa kuitenkaan maksanut ja kaikki on oikeen kivoja ja hyödyllisiä, joten oikeutan ne itelleni. Varsinkin se neuletakki on ihana! Yritän saada joskus kuvan jopa siitä.



Trinity College nyt oli yks niistä pakollisista nähtävyyksistä Dublinissa. Onhan se kuitenkin aika mukavan näkönen yliopisto, kelpais kyllä opiskella siellä:D


On muuten niin kätevää kun opiskelee iiriä, niin sitä pystyy harjottelemaan joka paikassa! Teen sitä jatkuvasti, eli kun luen jotain yksinkertasia kylttejä/paikannimiä tms., luen usein myös sen iirin kielisen version, jotta saan kerrattua sen muistissa että mikäs se olikaan. Kuten esimerkiksi nyt tää kirjasto, leabharlann. Varsinkin kun oikein otin tän kuvan ja näin sen useempaan otteeseen, uskon että se oikeesti autto mua nyt muistamaan sen täydellisesti. Mulla oli nimittäin pieni iirin testi tossa viime tiistaina ja siinä kysyttiin kirjastoa ja muistin sen ongelmitta! Awsum.


Ihmispatsaita
Löydettiin myös Disney-kauppa! Tykkäsin kun siellä oli alakerta pyhitetty supersankareille, vaikka tuntukin väärältä löytää sieltä Star Wars -kamaa (siis koska Disney+Star Wars=wrong).

Pitihän se Captain American kanssa poseerata. Kaipasin kyl Iron Mania
Etittiin sitten jotain hyvää irkkupubia missä syödä ja päädyttiin sitten tietenkin Temple Barin alueelle ettimään. Bongattiin yksi kivalta vaikuttava pubi, mistä sai fish & chipsejä koska se oli meiän tavoitteena, ja se olikin sitten tosi kiva! Just sellanen mitä täällä rakastan: hämärä, mukava sisustus, livemusiikkia, mukavia tarjoilijoita, hyvää ruokaa, paljon ihmisiä. Kelpas.


Temple Bar Temple Barissa
Ei viivytty pubissa ruokaa ja paria siideriä kauempaa ja palloiltiinkin sitten jo takaisin hostellille. Meillä olikin sunnuntaiaamuna sitten aikanen herätys, koska oltiin varattu sellanen kuin Wild Wicklow Tour -kiertoajelu! Se oli oikeen mukava bussiajelu, meillä oli hauska irkkukuski/opas. Saatiin ensin kuulla mielenkiintosia faktoja Dublinista, ja sen jälkeen suunnattiin kaupungin ulkopuolelle kohti Wicklow Mountainseja.


Ekana pysäkkinä oli Glendalough ja siellä oleva Upper Lake.



Sen jälkeen vähän matkan päässä oli vuorossa "6th Century Monastic Settlement" eli suomeksi ikivanha hautausmaa ja kirkon rauniot. Se oli kyllä siisti paikka! Oli kiva kuulla oppaalta sen paikan tarinaa, jotta ties mistä sitä oikein ottaa kuvia.

 
 

Sen jälkeen oli sit päivän voittopotti: Sally Gap (jos se nyt sen nimi oli). Tosi nätti paikka! Mutta aivan jumalaton tuuli, haha.



Varsin loisteliaat oli kyllä maisemat. 



Tossa näkyy millasilla pikkuteillä me sillä bussilla ajeltiin.

Tuolla tosiaan oli aivan uskomaton tuuli, joten oli oikeen hauska ja mukava yllätys kun päästiin takasin bussiin, että kuski/opas tarjos meille kaikille paukut viskiä! Kyllä, luitte oikein :D Tyyppi kaivo pullon (tai parikin) Jamesonia esiin ja pisti kaikille shotit. Haha, only in Ireland.

Cheers!
Sen jälkeen suunnattiinkin sitten kohti PS. I love you -siltaa. Ite en pahemmin oo sen tyylisten romanttisten leffojen (tai Hilary Swankin) perään, mutta siinä leffassa on kuitenkin Gerard Butler aksentillaan ja Irlanti, joten I'm good.

  


Siinä se nyt on! Tästä pätkästä on siis kyse:


"Wicklow Mountains National Park" siellähän me! Rakastan kans kuinka Holly lausuu Dun Laoghaire ja ite osasin jo E:llekin päteä että se muuten lausutaan sitten.. no, tolleen miten Gerard Butler sen lausuu ("Dun Lieri"). Sekä hauskaa nyt tajuta toi, että Gerry (aka Gerard) vastaa Hollyn kiitokseen "Oh you're grand" (muistakaa grand = OK). Hehee. So Irish. Ja siellähän se silta vilahtaa!

Tän lisäks, myös Braveheart on kuvattu tuolla alueella. Se leffahan sijoittuu Skotlantiin, mut koska tuolla oli samaa karua maisemaa ilman mitään moderneja lyhtypylväitä tai sähköjohtoja, oli helpompi kuvata sitten tuolla. Siistiä.


Viimesenä pysäkkinä oli sitten tämä tämmöinen talo, jonka nimeä en muista! Hehe, sori. Siinä ei ollu kauheesti mitään ihmeellistä, oli vaan hetki aikaa käydä sisällä puodissa jotain ostamassa ja sitten oltiin taas läks.

Palattiin takasin Dubliniin ja vietettiinkin sitten rento ilta hostellilla Subien ja Big Bang Theoryn parissa. Maanantaina olikin sitten vuorossa matka kohti Limerickiä, mutta siitä sitten myöhemmin. Oli kyllä oikeen kiva viikonloppu Dublinissa! Oli mukava nähä uudestaan se, tykkään kyl siitä kaupunkina:) Sekä oli tietty kiva nähä E taas pitkästä aikaan! Mutta näihin tunnelmiin, palataan taas myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti